84 appartementen de Componiste

Geplaatst op 30 oktober

RN Ventilatie heeft hier diverse ventilatie werkzaamheden onder aangenomen van Steboma Ventilatietechniek BV. Het project De Componiste telt 84 appartementen en wordt gerealiseerd door HBB groep in Haarlem.

RN ventilatie verzorgt hier alle montagewerkzaamheden voor de balansventilatie.

Alles is begonnen met de montage van de instortkanalen voor de balansventilatie.

Nadat alle 3 de blokken op hoogte zijn kan er eenstart worden gemaakt met de montage van de plakplaten en schoorstenen om vervolgens de schachten te kunnen gaan monteren. De schachten bestaan uit een collectief Spiro kanaal van 315mm en een collectief aluminium CLV kanaal van 300mm aan de ene zijde van de gang en 250mm aan de andere zijde van de gang.

Nadat de schachten allemaal zijn gemonteerd kan er gestart worden met de afmontage.
Er is hier gekozen voor een Zehnder WHR 930 met de draadloze RF bediening. Tevens hebben we hier een Zehnder Combiflow gemonteerd op het uitblaaskanaal van de WTW unit, omdat de CV ketel en de WTW unit door hetzelfde kanaal kunnen uitblazen.

In de woningen worden gebruikt gemaakt van onderstaande ventielen.

Voor de luchttoevoer gebruiken we het ventiel van het merk Zehnder en het type: STH 125 en voor de luchtafvoer gebruiken we het ventiel van het merk Zehnder en het type: STB 125

Deze ventielen worden met speciale meetapparatuur ingeregeld en ingemeten. Hiervoor gebruiken we de FlowFinder-MK-2 van het merk Acin.

Als laatste hebben we op alle 3 de blokken op een overdakse versleping gemonteerd met diverse aftakkingen naar alle schoorstenen.

 

Foto’s van dit project: 1 van 16
Henriette Bosmanstraat Haarlem Bekijk op grote kaart